Ciorba ardeleneasca cu tarhon

de Bia27 in Ciorbe, 13 Mar 2013 | 19833 vizualizari

 

E pt prima data cand fac aceasta ciorbita si asta dupa ce pe perioada sarcinii mancam cu maare pofta la un restaurant unguresc acest fel de ciorba!Se pare ca voi repeta experienta pt ca a fost si pe placul familiei. :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g pulpa porc
  • 400 g costita porc afumata
  • 400 g smantana de 12 % grasime
  • 3 galbenusuri de ou
  • 4 morcovi
  • 4 felioare de telina
  • 1 pastarnac
  • 1 rad de patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa medie
  • patrunjel verde
  • 2 lingurite tarhon
  • 1 lingura bors magic cu smantana
  • 5,6 linguri ulei
  • sare,piper ,putina vegeta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca cu tarhon:

Pentru inceput portionam pulpa de porc si o punem la fiert. Intre timp cat fierbe carnita, taiem ceapa marunt, iar 3 morcovi, telina, pastarnacul, radacina de patrunjel si ardeiul le taiem cubulete medii.

Punem intr-un vas uleiul si legumele, le calim cateva minute, adaugam apa, dupa care punem si costita afumata, taiata in bucati mari si lasam sa fiarba

Dupa ce a fiert pulpa, o scoatem, o taiem cubulete si o adaugam in supa care fierbe in continuare. Scoatem si costita, dupa ce a fiert, o taiem si pe ea cubulete si o adaugam in supica.

Separat preparam intr-un bol amestecul de smantana, ingroseala, cum se mai spune pe la noi, astfel: cele 3 galbenusuri le amestecam bine cu toata smantana si adaugam si morcovul care ne-a mai ramas, dat pe razatoarea mica.

Luam supa fierbinte si punem cate putin peste amestec pana acesta isi dubleaza cantitatea, apoi il turnam in supa. Adaugam si lingura de bors magic, 2 lingurite de tarhon, sare, piper si vegeta dupa gust si mai lasam sa fiarba vreo 5 minute. La final oprim flacara aragazului si punem patrunjel verde din belsug.

E delicioasa !!Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

bia_nik 1

17.03.2013, 14:09

minunata, azi am facut-o, bestiala

Bia27 1

17.03.2013, 21:01

Bia,ma bucur ca ti-a placut!!

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 23:16

foarte buna ciorba

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Soleanca (Ciorba ruseasca)